Коктейл „Летен залез“ с къпини и водка

Коктейл „Летен залез“ с къпини и водка
6 септември 2021

 

Преди да почнеш да готвиш, забъркай си един коктейл!

 

Ние от СТИЛКА имаме свои правила как да се наслаждаваме на приготвянето на храна. Това, че лятото е към края си, не значи, че ще спрем да се глезим с изтънчени коктейли. Питиетата имат отпускаща роля и времето за приготвяне на вечерята минава неусетно и приятно. Затова съветваме... Покани приятел, почерпи гo с освежаваща напитка и поднеси семпло предястие. 

Ето една рецепта за коктейл от нашата кухня. 

 

Коктейл „Летен залез“ с къпини и водка

 

Какво взимаме?

  • 250 г къпини 
  • 2 лайма
  • 200 мл водка
  • газирана вода 
  • 2 с. л. пчелен мед 

 

Как го правим?

  • Избираме 4 чаши с подходяща форма и размер. На дъното им слагаме 50 г къпини, сок от лайм и половин супена лъжица мед. С тъп предмет смачкваме добре, така че да станат на пюре и да се смесят с меда.

  • Сипваме водката, добавяме 3 - 4 кубчета лед и доливаме с газирана вода. Пускаме в чашите няколко от останалите къпини или нарязани парчета лайм. Декорираме с листенца мента или розмарин.

 

Добра глътка! Добър апетит!

 

Следобеден сладкиш „Сладка праскова“

Обичаме снимките на десерти, колкото самите десерти. Още повече, когато главни герои са сезонните плодове от градината.

прочети още

Защо да стимулираме децата да готвят:  6 отлични причини

Торта от пръст с декорация от шишарки. Понички с пясък. Кюфтета от дървени трици. Супа с пластилинови топчета... Това са само част от рецептите на най-големите иноватори в кухнята – децата. Нищо не може да се мери с тяхното въображение и способността им да измислят нечувани комбинации.

прочети още

По престилката ще ни обичат

Освен практичен аксесоар в кухнята, престилката е и пръв помощник на женствеността. Като повечето дрехи, които прегръщат талията, тя подчертава извивките на тялото и приковава погледите към бедрата и ханша, дори по време на готвене.

прочети още

Яйце да е, с престилка да е

В българската народопсихология яйцето е на дъното на готварските умения. „Едно яйце не може да свари“ е обида за всяка домакиня. Но дали продуктът заслужава такова унижение?

прочети още
<